שאלות הן לכריות

בתואר שלי יש כל מיני קורסים. באף אחד מהם אני לא מצטיינת אבל באחד אני ממש מסתבכת. שנה שעברה נכשלתי בו והשנה אני מתפללת שאעבור אותו עם ציון טוב. אני מבינה את החומר אבל איכשהו תמיד תהיה שם פינה שלא אשים לב אליה ואמעד.

השנה כבר לא הלכתי להרצאות אלא ישבתי לבד בבית ולמדתי מול המצגות. המרצה הוא אדם חכם מאוד אבל גם שוכח שלא כולם גאונים ודואג להזכיר לך את זה

היום הייתה לו שעת קבלה לפני מבחן. הפעם, למודה מנסיון העבר, נכנסתי בידיעה שלא משנה מה, אני שמה על עצמי מראה ולא נעלבת מהמשפטים שלו. ובכן…זה לא ממש עבד

קודם כל, האינטונציה שלו הייתה כמעט בצעקה. "אני לא מנסה להלחיץ אותך!" הוא אמר אבל לא בטוחה שהתכוון לכך. אם אפילו הוא הרגיש שהוא קצת עבר את הגבול, להגיד משפט כזה ולהיות פאסיב-אגרסיב לא יהיה הפתרון. לא ידעתי אפילו איך לומר לו להוריד את הטון ולמה לנזוף בי כשאני רק שואלת שאלות….

שנית, כשהבאתי שאלות שאני יודעת שאני לא יודעת לפתור, הוא אמר לי "טוב, אז תחשבי". WELL, בשביל מה אני פה אם לא בשביל להתייעץ איתך?…

ואז אחרי שעה כשסוף סוף הוא נותן את הפתרון המיוחל, אני יוצאת בהרגשה שאין לי סיכוי להבין את התשובות.

חשבתי שתפקיד של מרצה הוא להראות לתלמיד את הדרך, להסביר היכן יכולה להיות טעות ולתת לו את הכלים להצליח בעצמו. כמעט תמיד אני מתבדה כשאני עומדת מול מרצים במדעי המחשב…

 

12 תגובות על ״שאלות הן לכריות״

    1. לצערי, באוניברסיטה העיקר הוא המחקר וההוראה היא הדבר השולי. אני צופה בהרצאות מוקלטות של MIT וכל כך מקנאה ששם באמת אכפת מהסטודנטים והמרצה דואג להראות את הדרך(לא רק את הפתרון הסופי) ושזה בסדר לשאול שאלות… במדעי המחשב אחוז הנשירה הוא מטורף- בערך 50%. חלקו נובע כי באמת המקצוע קשה אבל לדעתי חלק ניכר זה מכיוון שאין הדרכה ואין את מי לשאול אם נתקעת.

      Liked by 1 person

  1. את צריכה להבין שהוראה זה מקצוע מאוד קשה, במיוחד באוניברסיטה שם הם לא הוכשרו לכך.
    יש הבדל תהומי בין לדעת את החומר ללהסביר את החומר ויכול להיות שפשוט היה לו מאוד מאוד קשה להיכנס לנעליים של מישהו שלא מבין.

    צצארי לעצמך להסביר למה חמש ועוד חמש זה עשר. או איך פותרים תרגיל ברקורסיה.
    זה משהו שעכשיו כ"כ טריוויאלי בשבילך שאת לא חושבת על זה.

    זה לא שחשוב לו המחקר, זה שהוא הוכשר להיות חוקר ולא הוכשר להיות מרצה בשום שלב.
    אז כן, השיטה היא הרבה אוטודידקטיות, הרבה גוגל והרבה לחפש מרצים שבאופן מקרי וניסי לחלוטין הם גם מורים טובים – בטכניון, בפתוחה וב-MIT

    Liked by 1 person

    1. לא שללתי שחוקר צריך להיות דבר ראשון חוקר. תהיתי מדוע בארץ חוקרים שאינם יודעים ללמד מלמדים. אם אתה רוצה לגדל את הדור הבא של החוקרים, צריך את האנשים שיבואו ויתנו לו את הכלים לעשות זאת (ולא לרמוס את הסקרנות והרצון לחקור..)

      Liked by 1 person

      1. כי אין לך ברירה אחרת.
        את, בתור אוניברסיטה, רוצה שמישהו יעביר קורס במכניקה קוונטית לתואר ראשון בפיזיקה
        אין לך עכשיו מבחר עצום של מורים שאת יכולה לבחור זה כן זה לא, יש לך שלושה אנשים בכל הארץ שיודעים לענות על שאלות ושניים מהם באוניברסיטאות אחרות. את תקחי את הבן אדם השלישי לא משנה מה.
        כנ"ל על כל תואר אחר, כמה אנשים יש לך שמבינים משהו על ונציה בראי הרנסנס, על התקופה המוקדמת של אריסטו או על חישוביות וסיבוכיות והם נגישים לאקדמיה?

        זו קבוצה מאוד מצומצמת של אנשים, וכשאת תבחרי מישהו זה קודם כל יהיה מישהו שבכלל יודע להעביר את החומר ורק אז מישהו שהוא עילוי בתור מרצה, או אפילו עם יכולות קצת מעל תפוח אדמה.

        אהבתי

        1. זה לא כל כך מדויק. יש יותר חוקרים מתקני חוקר באקדמיה. בחלק מהפקולטות (ככה למשל היה בפקולטה למתמ' בעברית), יש מרצים שכל התקן שלהם הוא על הוראה ולא מחקר. זה אפשרי, השאלה אם זה מעניין את האקדמיה (זה לא..)

          Liked by 1 person

  2. את לגמרי צודקת שהוא מועל בתפקידו כמורה, אבל ההסבר של פיקולו נכון – לצערי זה פשוט לא חשוב למוסדות האקדמיים. ובאמת שאם לגמרי במקרה את נתקלת במישהו שכנגד כל הסיכויים הוא גם מורה טוב זה סוג של נס וצריך לדבוק בו ולא להרפות. כל זה כמובן לא עוזר לך כרגע, ולכן גם כאן אתמוך בדברים של פיקולו – צריך לחצוב לעצמך את הדרך. למצוא סטונים ביוטיוב, אנשים שמבינים ויכולים להסביר לך גם אם חברים לקורס או אפילו מורה פרטי אם את יכולה להרשות לעצמך למסגרת מוגדרת של שיעורים. ובהצלחה. בסוף תעברי, כי את כזו. לא מוותרת 🙂

    Liked by 1 person

    1. כן, זה בוודאי. באמת קשה למצוא מרצים טובים (מעניין האם בתחומים שהם לא מדעיים זה לא ככה..). הפתרון היחיד הוא להעזר בחברים, *המון* גוגל וכמובן צדקה לקבר רחל 😉

      אהבתי

  3. יש הרבה מאוד מורים ומרצים שפשוט לא יודעים להעביר את החומר. הוא מובן להם בראש, אבל כשהוא יוצא החוצה במילים, הם יוצא לא ברור. אני מבינה אותך, נתקלתי באחד כזה וזה היה מאוד מייאש.
    נסי להעזר בסטודנטים אחרים בקורס…. בהצלחה רבה!

    Liked by 1 person

  4. לפעמים אולי צריך להזכיר להם שפעם הם היו סטודנטים והתמודדו עםאותם קשיים, אך כמו שאמרו קודמי לא מתאים לכל אחד להורות גם אם הוא גאון בתחום.
    בהצלחה. האמיני בעצמך וההצלחה תבוא.

    Liked by 1 person

  5. הו, לא תמיד מרצים יודעים באמת לשבת וללמד מישהו את מה שלהם נראה טריוויאלי או שהם למדו אותו ממש מזמן
    אין מה לעשות, אלא לשנס מותניים ולנסות להבין לבד או להיעזר בגורמים אחרים…
    כבר יצא לי לפגוש מרצים שתהיתי לעצמי מה הם עושים במקצוע הזה
    (לא יודעים ללמד בשיט)
    הכל מהכל קיים באקדמיה

    Liked by 1 person

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s

%d בלוגרים אהבו את זה: